TOP

9 januari 2012: Winterpreview

Maandag 9 januari 2012. Deze datum kan iedereen die werkzaam is in de sportbranche alvast in de agenda noteren, want op deze dag vindt in het Brandboxx Sports Business Center de wintereditie plaats van de Preview.

Tijdens de kick-off voor het nieuwe inkoopseizoen presenteren de sportmerken niet alleen hun nieuwste collecties, maar het wordt ook een dag met een extra feestelijk tintje. In de avonduren staat namelijk ook de officiële opening van de vernieuwde entree van het Brandboxx Sports Business Center op het programma.

 

Met de keuze voor de datum 9 januari hebben de Exposantenraad en het SBC Brandboxx managementteam na overleg besloten om de Preview gewoon op een maandag te organiseren. Even is overwogen om de Preview dit keer op een zondag te laten plaatsvinden, maar uiteindelijk heeft de maandag toch de voorkeur gekregen.

“We hebben uitgezocht wat de toegevoegde waarde is van de zondag, maar uiteindelijk hebben we toch voor maandag 9 januari gekozen. Het verwachte aantal bezoekers en de kwaliteit van de bezoekers hebben hierin de doorslag gegeven. Een Preview op zondag moet van substantiële toegevoegde waarde zijn ten opzichte van de maandag. Zo niet, dan doet dit afbreuk aan de Preview zelf”, zegt Project Coördinator Inge Bommezijn.

 

Sportcult-poll: maandag heeft voorkeur

De keuze van het Brandboxx Sports Business Center voor de maandag zal door een meerderheid van de mensen die de poll op deze site hebben ingevuld worden verwelkomd. ‘De preview op zondag? Een goed idee?’ Zo luidde de vraagstelling. De meningen bleken verdeeld, maar de maandag heeft toch de voorkeur.

 

Op de vraag of het een goed idee is om de Preview op zondag te houden, antwoordt 19 procent ‘ja’ en 13 procent kiest zelfs voor het antwoord ‘Perfect, dan zijn mijn team en ikzelf vrij om te komen.’ Dat is bijna een derde van het aantal stemmen.

Bijna 24 procent van de ondernemers wijst het plan ronduit van de hand en antwoordt ‘nee’ of ‘op mijn vrije zondag kom ik zeker niet’

Een overgrote meerderheid spreekt zich niet uit met een duidelijk ‘ja’ of ‘nee’, maar geeft wel aan dat men liever heeft dat de Preview op een maandag wordt gehouden.

 

De resultaten van de poll zijn als volgt:

De preview op zondag? Een goed idee?

19 %    Ja

8,5 %   Nee

32 %    Liever op een maandag houden

8,5 %   Zondag of maandag, het maakt mij niet uit

15 %    Op mijn vrije zondag kom ik zeker niet

2 %      Dan komt mijn team zeker niet

13 %    Perfect, dan zijn mijn team en ikzelf vrij om te komen

2 %      De Preview is voor mij sowieso niet interessant