TOP

3 Suisses terug in Nederland met webshop

Modeconcern 3 Suisses is na dertig jaar weer terug in Nederland en wel via een eigen webshop. Op 3suisses.nl worden ieder seizoen de nieuwste Franse modetrends getoond.

“Wij richten ons op vrouwen van 25 tot 49 jaar die op de hoogte willen blijven en zich willen kleden volgens de laatste Franse modetrends”, zegt E-commerce Manager Joke Vanlauwe, in een persbericht. Vanlauwe is vanuit 3 Suisses International verantwoordelijk voor de activiteiten in Nederland.
Een team van Franse stylisten selecteert en creëert de collecties en volgt nauwgezet de laatste ontwikkelingen op modegebied. 3 Suisses laat zelf mode ontwerpen onder de merknamen 3 Suisses Collection, Top Studio en 1060 Clothes, maar in de webshop zijn ook bekende merken als Naf Naf en Morgan beschikbaar.

Exclusieve collecties
Ieder seizoen worden bekende en minder bekende ontwerpers uitgenodigd om een exclusieve collectie te ontwerpen. Grote namen als Kenzo Tagada, Véronique Branqhuino, Anne-Valérie Hash, Jean Paul Knott en Manish Arora gingen al in op die uitnodiging. Om een ‘total look’ te creëren, besteedt 3 Suisses naast de modecollecties ook veel aandacht aan leuke accessoires zoals schoenen, sjaaltjes, riemen en handtassen.

Historie
3 Suisses ontstaat in 1932 vanuit het familiebedrijf Toulemonde-Destombes. Het is Xavier Toulemonde die dat jaar een postorderservice voor bolletjes wol uit de eigen spinnerij begint. Al snel opent 3 Suisses fysieke winkels in België en Nederland. Na de Tweede Wereldoorlog breiden de activiteiten zich uit naar landen als Duitsland en Oostenrijk.
De groei van 3 Suisses zet ook in de daaropvolgende decennia door, tot de breiwolindustrie in de jaren ’80 van de vorige eeuw in een crisis belandt. 3 Suisses staakt haar activiteiten in onder andere Nederland.

Bijna dertig jaar later is 3 Suisses International Group met 13.000 medewerkers in vijftien landen en een omzet van 3,4 miljard euro in 2009 één van de grootste spelers in de distance selling-markt. In een ander, veel moderner jasje keert het nu ook terug in ons land.