TOP

Nieuwe commercieel directeur State of Art, overname kindermodemerk Mim-Pi en Alibaba belooft miljarden voor herverdeling welvaart China

Mannenmodemerk State of Art heeft een nieuwe commercieel directeur. Verder is het kindermodemerk Mim-Pi overgenomen door Beebielove en maakt webshop Alibaba miljarden vrij voor de verbetering van ‘de gemeenschappelijke welvaart’ in China. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 3 september.

Nieuwe commercieel directeur bij State of Art

State of Art heeft een nieuwe commercieel directeur. Manon Hendriks volgt Hans Kuijf op die sinds 1987 bij het mannenmodemerk actief was. Hendriks heeft onder andere Hunkemoller en Calvin Klein op haar cv staan waar ze functies bekleedde als buying director en algemeen directeur. “Voor State of Art neemt Hendriks relevante internationale ervaring mee. Bovendien heeft ze ervaring met sterke modemerken”, aldus René Repko, general manager bij State of Art, in het persbericht. Repko is zelf ook redelijk nieuw bij het merk; de topman werd in 2020 aan het managementteam toegevoegd, samen met met finance director Ivo Kok en sales director Jort Jeursen.

Alibaba belooft miljarden voor herverdeling welvaart China

Webwinkel Alibaba heeft 100 miljard yuan, omgerekend zo’n 13 miljard euro, voor de verbetering van de ‘gemeenschappelijke welvaart’ van China toegezegd, meldt onder andere Welingelichte Kringen. Daarmee speelt het bedrijf in op de welvaartsvisie van de Chinese president Xi Jinping, die al langer spreekt van het opnieuw verdelen van de welvaart in zijn land. De rijkste 20 procent van China verdient meer dan tien keer zo veel als de armste 20 procent. Die kloof is sinds 2015 niet kleiner geworden. De beloofde miljarden van Alibaba worden uitgesmeerd over de komende vijf jaar en verdeeld onder tien initiatieven, waaronder investeringen in technologie en de ondersteuning van kleine bedrijven, schrijft de Chinese staatskrant Zhejiang Daily. Een woordvoerder van Alibaba bevestigde de plannen, maar lichtte deze niet toe. 

Mr Marvis betrekt nieuw kantoor

Broekenmerk Mr Marvis verhuist het hoofdkantoor naar de Huddestraat in het centrum van Amsterdam, schrijft vastgoedpartij 1530 Real Estate. Het kantoor zit nu nog boven de winkel aan de Oude Looiersstraat, waar het merk in maart 2020 zijn intrek nam. Mr Marvis kwam onlangs nog in het nieuws nadat bekend werd dat het merk een flinke kapitaalinjecte heeft ontvangen van de Amerikaanse investeerder Capital A Investments Partners. Met de investering wordt de uitbreiding naar omliggende landen gefinancieerd.

Overname kindermodelabel Mim-Pi

Kidslabel Mim-Pi is overgenomen door Beebielove BV, het moederbedrijf van de merken Jumping the Couch, Little Miss Juliette en Beebielove. Mim-Pi werd ruim 20 jaar geleden opgericht door Leonora Nieuwenhuizen, die eerder dit jaar bekend maakte te stoppen met het label. Nieuwenhuizen zag geen heil meer in het merk door de sterke schaalverkleining die de kindermodebranche de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Peter Korver, de eigenaar van Beebielove, ziet echter veel potentieel in Mim-Pi. “Door het unieke karakter, de eigenwijze collecties en de positieve ervaringen van de nationale en internationale klanten verdient het merk het om vol gas verder te gaan”, aldus Korver in een persverklaring. De eerste nieuwe collectie zal een flashcollectie zijn voor lente 2022.

Credit beeld State of Art Westfield Mall of The Netherlands: Textilia