TOP

2008 stabiel voor jeanszaken

De omzet van jeanswinkels bleef in 2008 nagenoeg stabiel. Uit de Mitex Modemonitor blijkt dat de omzet van de aangesloten jeanswinkels met 0,4% is gedaald.

Het jeanssegment deed het volgens de Mitex Modemonitor met een min van 0,4% nog het minst slecht van alle segmenten. Gemiddeld genomen over álle segmenten kwam de min namelijk uit op 2,3%. Jeans presteert volgens Mitex voor het vijfde jaar op rij het beste van allemaal. Voorgaande jaren werden in het jeanssegment echter flinke plussen genoteerd, die inmiddels duidelijk zijn afgezwakt.

In het jeanssegment is de lichte omzetdaling in lijn met de daling van de afzet. De gemiddelde prijs per stuk bleef stabiel. In het jeanssegment behaalde meer dan de helft van de deelnemende ondernemers een negatief omzetresultaat. Vier op de tien had een omzetmin tussen nul en tien procent. Nog eens bijna twintig procent behaalde een min die groter is dan tien procent. Een bescheiden groep (29%) behaalde een omzetplus tussen nul en tien procent en slechts een klein deel (13%) kon een tweecijferige plus in de boeken bijschrijven.