TOP

100 unieke voetbalshirts

De Amsterdamse ontwerper Floor Wesseling heeft unieke voetbalshirts gemaakt die zijn samengesteld uit shirts van grote Europese voetbalclubs en landenteams. Van 14 juni tot en met 6 september 2010 zijn de shirts te zien in het Graphic Design Museum in Breda.

Volgens ontwerpster Floor Wesseling zijn voetbalshirts de moderne variant van middeleeuwse heraldiek en de spelers moderne toernooi ridders. De middeleeuwse ontwerpers van heraldische schilden en vlaggen zijn de voorlopers van de grafisch ontwerpers van vandaag. De bijna 100 shirts zijn op model gefotografeerd door Marques Malacia en in een boek voorzien van aangrijpende verhalen over de beroemde derby’s die ze verbeelden. Zo komen Arsenal en Tottenham Hotspur, de Noord Londonse derby, samen in een shirt en bijvoorbeeld Turkije en Nederland.

Voetbal en design

Gedurende de zomermaanden zijn de shirts van Floor Wesseling te zien in het Graphic Design Museum in Breda. De voetbalshirts hangen in de museumetalage en zijn dus zonder museumkaartje te bewonderen. Voor geïnteresseerden hangt er in de etalage tevens een overzicht van de systematiek en symbolen van de heraldiek.