TOP

Outdoor textiel en waar je op moet letten tijdens de aankoop

Het is je misschien al opgevallen dat het steeds mooier weer wordt in Nederland. De lente is zojuist van start gegaan en niet veel langer zal de zomer alweer voor de deur staan. Maar is de tuin hier al op voorbereid en is het tuinmeubilair nog in goede staat? Zo kan je nieuwe tuinbanken plaatsen wanneer je denkt dat deze aan vernieuwing toe zijn. Hierbij zijn er wel een aantal zaken om rekening mee te houden. Denk aan het formaat, textiel en de prijs. In dit artikel lees je wat belangrijk is tijdens het uitkiezen van outdoor textiel, zodat jij straks in alle gemak in de tuin kunt zitten.

Soorten textiel

Er zijn een aantal soorten outdoor textiel die over verschillende functionaliteiten beschikken. Hieronder zijn de diverse soorten beschreven en waar elke stof goed voor is.

Textileen

Textileen is een stof gemaakt van polyester, waarover een speciale coating is aangebracht. De coating zorgt voor een water en vuilafstotend effect. De stof wordt vooral gebruikt bij frames van aluminium of RVS. Het is een zeer stevige en duurzame stof, doordat het voor een lange tijd mee kan gaan.

Olefin

Olefin is een net zoals textileen een zeer sterke stof. Het wordt vooral gebruik voor loungesets en parasols. Vuil en zonlicht zullen geen effect hebben op het kwaliteit van de stof. Hierdoor hoeft een tuinset niet naar binnen worden gehaald. Door zijn sterke eigenschappen, voelt de stof tegelijk zacht aan. Daarom is de stof ideaal voor gebruik in een loungeset.

Silvertex

Silvertex is een stof afkomstig uit de watersport. Door zijn weersbestendige eigenschappen, is het buitengewoon geschikt voor tuinmeubilair. Het voelt zacht aan, is makkelijk schoon te houden en is van zeer hoge kwaliteit. Daarnaast is de stof beschikbaar in meerdere kleuren.

Nanotex

Nanotex is een flexibele en zachte stof die gebruikt wordt voor tuinmeubilair. Doordat het zo zacht is, lijkt het op stof dat ook gebruikt wordt voor meubels in de woonkamer. Nanotex heeft een aantal opmerkelijke kenmerken. Zo heeft de stof een ademend effect, is het van zeer hoge kwaliteit en verbleekt de kleur niet als het te lang in de zon heeft gestaan. Hierdoor is de stof dusdanig geschikt voor tuinmeubilair.

Tuinset aanbieders

Nederland telt veel verschillende aanbieders op het gebied van tuinmeubilair. Hierdoor kan het wel eens zoeken zijn welke aanbieder de beste kwaliteit of prijs heeft. Een mooi voorbeeld van een aanbieder is Fonteyn. Fonteyn heeft een ruim aanbod aan tuinmeubelen waaruit gekozen kan worden. Daarnaast beschikt Fonteyn over een eigen fysieke winkel. Hierdoor kan je jouw toekomstige loungeset zelf uitproberen.

Nu je weet waar je eventueel rekening mee kan houden tijdens het uitkiezen van tuinmeubilair, is de aankoop een eitje. Zo kan ook jij van de zomer genieten van een nieuwe loungeset!