TOP

Sport 2000 Drachten = Sport 2000 ondernemer van het jaar

De Sport 2000 winkel van René en Ellen Veneboer in Drachten won op 22 november 2010 de titel 'Sport 2000 ondernemer van het jaar' van ongeveer 120 collega-winkels. "Als je dan Sport 2000 ondernemer van het jaar wordt, geeft dat een enorme voldoening. Tegelijk is het een stimulans om het succes verder uit te bouwen", is de redactie van een trotse winnaar.

René Veneboer nam zeventien jaar geleden het sportgedeelte uit het bedrijf van zijn vader over. Zijn broer concentreerde zich op het kampeergedeelte. “Tien jaar geleden hebben we het bedrijf op een nieuwe locatie aan de Zuidkade in Drachten voortgezet. We gingen van 500 naar 1200 vierkante meter verkoopvloeroppervlak en hebben daar een breed assortiment functionele sportartikelen en sportmode gepresenteerd. Dat doen we tot op de dag van vandaag en het blijft boeiend”, zegt René.

Ondernemersrol

Inkooporganisatie Euretco, waar Sport 2000 een formule van is, laat weten dat Sport 2000 Drachten de overwinning te danken heeft aan de manier waarop zij de winkelformule in hun bedrijf tot haar recht laten komen en de manier waarop zij zelf hun lokale ondernemersrol spelen. “Een groot deel van de promotie en de reclame is bij Sport 2000 centraal georganiseerd. Alle ondernemers doen er hun voordeel mee”, zegt René. “Daarnaast heb je natuurlijk te maken met ondernemersvraagstukken zoals de training van je medewerkers, lokale initiatieven en je eigen inspanningen om de winkel onder de aandacht te brengen.” Bij Sport 2000 Drachten nemen ze actief deel aan social media om de winkel onder de aandacht te brengen en met een aantal andere ondernemers organiseren ze een inmiddels erg succesvolle running evenement (De 8 van Dr8ten).