Printen

Helft jongeren positief over 2012

AMSTERDAM, 21 februari 2012 09:37 | Eva Guldemond

Toevoegen aan Mijn Textilia

In dit tweede deel over de Generatie Y, jongeren tussen 15 en 25 jaar, denkt slechts een op de tien dat 2012 een minder goed jaar zal worden dan 2011. Dit heeft marktonderzoeksbureau InSites Consulting becijferd.

54% van de jongeren in Nederland denkt dat 2012 een beter jaar voor hen zal zijn. Jongeren in België, Frankrijk, Duitsland en Italië denken er ongeveer hetzelfde over. In China, Brazilië en Rusland die met een sterk groeiende economie te maken hebben is het optimisme het meest aanwezig. Meer dan driekwart van de jongeren aldaar gelooft in meer voorspoed in 2012.

Eenderde van de Nederlandse jongeren denkt een beter leven te leiden dan hun ouders. Slechts 18% denkt van niet. 40% van de jongeren is bereid even hard te werken als hun ouders. Eén op de vijf echter is minder werklustig. In België ligt dat percentage wat hoger en wil 28% niet even hard werken als hun ouders.

"De Generatie Y heeft van zijn ouders gezien dat hard werken z'n tol eist met stress, weinig vrije tijd voor de kinderen en dan nog het risico ontslagen te worden", licht Joeri van den Bergh toe, oprichter van marktonderzoeksbureau InSites Consulting. "De meeste jongeren willen het beter aanpakken, met meer balans tussen werk en leven, plus meer tijd voor zichzelf tijdens de carrière, bijvoorbeeld door een wereldreis te maken."

Lees hier deel 1 in deze serie over de Generatie Y

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.