Printen

Eerste Fred & Ginger winkel in Nijmegen

AMSTERDAM, 23 februari 2012 10:17 | Eva Guldemond

Toevoegen aan Mijn Textilia

Wendy van Haaften is de eerste Fred & Ginger winkel in Nederland gestart. "Klanten kennen Fred & Ginger nog niet en de collectie is duidelijk vernieuwend voor Nederland."

De winkel van Wendy van Haaften is niet groot. De veertig vierkante meter tellende ruimte is echter goed ingedeeld, volgens haar. De babycollectie gaat van maat 56 t/m maat 92, maar van elk artikel hangt alleen maat 68 als voorbeeld uit in de winkel, de rest ligt in het magazijn. In de maten 92 t/m 164 is er een aparte hoek gericht op jongens en een aparte hoek voor meisjes. Van elk stuk hangt alleen maat 116 uit als voorbeeld. Fred & Ginger is niet het enige label. Ook voert de winkel Hilde&Co, van dezelfde leverancier als Fred&Ginger en verder de labels Kiekeboe, Nijntje en Jules. Deze collecties hangen op merk. "Dat maakt het overzichtelijker en houdt de verschillende stijlen uit elkaar."

Aantrekkelijke etalage

De etalage met figuren van klein naar groot moet kinderen van alle leeftijden en hun ouders aanspreken. "En iemand die een kraamcadeautje zoekt wordt waarschijnlijk aangesproken door de babypoppen. Elke week wissel ik een zijde van de etalage waardoor er beweging blijft en mensen nieuwe prikkels krijgen." Eenmaal binnen zijn twee kinderpashokjes, een piepklein speelhoekje en een ballonnenboom op het jonge publiek gericht. "En vergeet de koekjespot niet!", vult Van Haaften aan.  

Identiteit

Voor de herkenbaarheid zijn alle Fred & Ginger winkels (in Belgie) identiek. De kleurrijke collectie maakt hebberig, hoort Van Haaften klanten vaak zeggen. Ook het verpakkingsmateriaal, de cadeaubonnen en de tasjes geven de aankoop net even wat extra. "Het belangrijkste van alles vinden de klanten ook wel het persoonlijke contact en de adviezen die wij kunnen geven. Van Haaften staat vier dagen alleen in de zaak en een dag werkt haar moeder in de winkel. "Wij zijn allebei ervaren moeders en dat geeft de klanten ook een vertrouwd gevoel. We hebben ook een klein assortiment aan mooie accessoires die de winkel compleet maken."

Cadeautje

Een aantal malen per jaar zijn er leuke acties. Wanneer de klant koopt voor een bedrag van 149,95 dan krijgen zij een leuk actieartikel. Momenteel is dat een gratis jongens of meisjes T-shirt. Voorheen was dat een horloge, of een boek/kleutertas. Elke keer wat anders.

Op dit moment werkt Van Haaften hard aan de opbouw van een klantenkring. "We zullen meer naamsbekendheid moeten gaan krijgen. Ik ben actief met social media. Ik Twitter en ben momenteel bezig mij te verdiepen om meer fans te krijgen middels foursquare. Een webshop komt er voorlopig nog niet. In de toekomst zou ik misschien wel een tweede winkel willen openen in Nederland. Ook de mogelijkheid regiomanager te worden zou ik niet afslaan. Voor nu wil ik eerst mijn brood verdienen met de winkel. Plezier heb ik al in mijn werk. Het is een feestje om deze winkel te hebben en samen te werken met de FNG Group."

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.