Printen

Broer & Zus opent pop-up store Haarlemmerdijk

AMSTERDAM, 7 maart 2012 16:05 | Eva Guldemond

Toevoegen aan Mijn Textilia

Steeds meer webwinkels organiseren een 'stenen verkoopmoment'. Webwinkel Broer & Zus opent op 15, 16 en 17 maart een pop-upstore op de Haarlemmerdijk 41 in Amsterdam. Eigenaresse Roos Vos vertelt waarom.

"Ik denk dat klanten van mijn webshop de kleding uiteindelijk toch willen zien en voelen en dit is naast mijn showroom dan zo'n contactmogelijkheid. Voor mij is dit bovendien een leuk moment om Broer & Zus te laten zien."

Hotspot

De locatie aan de Haarlemmerdijk in Amsterdam werd Roos Vos aangeboden. " De winkel is aangekleed, maar verder helemaal leeg, zodat je alleen je spullen mooi hoeft te presenteren. De Haarlemmerdijk is een echte hotspot met mooie winkelconcepten. Hema heeft in dit pand met Kerstspullen gezeten. Voor die drie dagen betaal je best een bedrag, maar ik zie dit als een waardevol moment om mijn webwinkel zichtbaar te maken. Je moet er echter wel goede publiciteit aan geven."

Vos wil al haar merken in de pop-up store presenteren, maar weet nog niet of ze haar hele voorraad naar de winkel brengt. "Het is een hele klus om alles te vervoeren, maar ik wil natuurlijk geen neeverkopen. Misschien dat ik enkele maatjes laat zien en dat klanten thuis de juiste maat kunnen nabestellen."

Opvallen

Vos stond al op Flavourites en wil misschien wil elk seizoen zo'n stenen moment. "Het was erg succesvol. Ik heb goed omgezet en daarna nog veel nabestellingen gehad." Toch was er ook een nadeel. "Flavourites is inmiddels zo groot, dat je bijna niet meer opvalt."

Leegstand 

Vos noemt het pop-upconcept heel flexibel. "Ik zou hiermee ook naar Utrecht of België kunnen gaan. Als webwinkel heb je klanten overal." Kansen ziet Vos genoeg. "Er is veel leegstand en steden proberen hun winkelstraten ondertussen wel leuk te houden. Dan is een pop up store een goede oplossing. Daarnaast zie je stenen winkels die een samenwerking zoeken met webwinkels. De crisis vraagt om creatief zijn."

Broer & Zus voert de volgende merken: Stella McCartney, Bellerose, Finger in the nose, Mini rodini, Imps&elfs, Bakker made with love, Yporque, Claesens, Diggers, Fred Perry en Lee.

Lees hier waarin Roos Vos denkt onderscheidend te zijn met haar webwinkel Broer & Zus.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.