Laatste nieuws

Textilia Cover T11 2017

Nu in Textilia #11: Van retouren kun je leren, Roetgerink en de mysteryshopper Op vrijdag 17 november 2017 is Textilia's special Smart Retailing verschenen. Met in deze editie een achtergrondverhaal over hoe je kunt leren van retouren, een interview met directeur Paul Roetgering van Roetgerink Mode en Schoenen, het bongemiddelde van Bastiaansen Modestad én een bezoek van de mysteryshopper.

Adidas Oktoberfest

De strijd om de strepen: Adidas wint van H&M Na twintig jaar is de strijd tussen H&M en Adidas om de parallelle strepen op kleding over. De rechtbank in Den Haag heeft besloten dat de modeketen inbreuk heeft gemaakt op het driestrepenmerk van Adidas.

Meer nieuws

Vacatures

Ondernemen

Online bestelde producten in de winkel afhalen biedt veel voordelen

Online retailen: hoe kan ik leren van mijn retouren? Kleding is nog steeds een van de snelst groeiende sectoren binnen de ecommerce. Maar er wordt ook heel wat teruggestuurd; de retourpercentages liggen tussen de 30 en 40 procent. Dat hoeft niet per se alleen maar geld te kosten. Als je het slim aanpakt, biedt een goed retourbeleid je de kans om de relatie met de online shopper te versterken. Erik Mulder van Kinderkledinggroep en Maaike Postma van kindermerk Von Va Voom leggen uit hoe zij hun retouren inzetten als marketinginstrument.

De Mannenwinkel Delft

De Mannenwinkel opent deuren in Delft Begin november is in Delft De Mannenwinkel geopend. Na de succesvolle vrouwenwinkel Bij Marlies aan de overkant van de straat werd het hoog tijd voor een mannenversie. "De eerste 'bitterballen & bier-dag' staat al gepland."

Meer artikelen

Vragen11

Trends

Champion hw1718 (1)

Mode-icoon in beeld: het sweatshirt Door de athleisuretrend én de logomania neemt de populariteit van het sweatshirt een enorme vlucht. Oorspronkelijk vooral gebruikt om in te sporten, maar inmiddels een fashion statement. Bekijk de modieuze interpretaties van de merken.

Jan Agelink blog 2017 De_code

@jantrendman spot: de_code [trends voor zomer 2019] De nieuwe Trendsafari voor zomer 2019 gaat over het gebruik van een nieuwe taal om bestaande codes te ontrafelen, bloot te leggen en te verduidelijken. Welke tot nu toe moeilijk te doorgronden codes kunnen we met behulp van moderne technologie wel ontcijferen? Wat zien we dan? En, hoe reageren we daarop? Ontwerpers reageren hierop door het bedenken van nieuwe designsystemen, nieuwe producten of zelfs geheel nieuwe celstructuren. We laten je veel inspirerende voorbeelden zien van hoe de_code zich al manifesteert in design, mode én retail. Enkele voorbeelden deelt trendforecaster Jan Agelink van Buro Jantrendman alvast met je in deze blog.

Trends